De beste hotellene i Oslo

Oslo er en by med et rikt utvalg av ulike hoteller, og det finnes dessuten hoteller i alle prisklasser. Sammenlignet med de aller største storbyene, som New York eller London, er hotellmarkedet i Oslo relativt hyggelig med rimelige priser. Samtidig er det selvfølgelig mulig å bruke store summer på overnatting også i Oslo.

Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet

Som alltid når det gjelder overnatting, uansett om det er på et hotell eller i egen bolig, er beliggenhet ofte det aller viktigste. Hvis du er beredt på å bo en time eller to fra Oslo kan du selvfølgelig finne billigere hoteller, men det er neppe interessant for turister.

For de aller fleste vil det være greit å holde seg i området mellom omtrent Oslo Sentralstasjon i øst, og Lysaker i vest. Det finnes selvfølgelig også alternativer i for eksempel Lillestrøm, Ski eller Drammen, men da er vi strengt tatt ikke i Oslo lenger.

Området rundt sentralstasjonen er svært lett tilgjengelig både med flytoget, vanlige tog, buss og ferge. Det finnes dessuten en rekke ulike hoteller i dette området, i alle prisklasser. Dette området har dessuten fått et mye bedre rykte i nyere tid, og det er ikke lenger like mye kriminalitet og andre belastende faktorer. I tillegg er beliggenheten selvfølgelig utmerket med tanke på både Operaen og Karl Johan.

I hele området opp langs Karl Johan finnes det flere ulike hoteller, og dette er også et fint område med svært sentral beliggenhet. Det samme kan sies om hotellene på Majorstua og Frogner.

Når vi beveger oss lenger ut mot Skøyen og Lysaker, er vi litt lengre fra sentrum. I dette området finnes det flere relativt store konferansehotell, avhengig av sesong kan det være gode kjøp for turister.

De litt dyrere hotellene

Det finnes flere hoteller i Oslo som befinner seg i de litt høyere prisklassene. Noen eksempler er:

  • The Thief. Kanskje et av de aller mest profilerte hotellene i Oslo, med en klar luksushotell-profil lengst ut på Tjuvholmen. På dette hotellet kan du nyte av både en fantastisk lokasjon, og luksuriøse fasiliteter og spa.
  • Amerikalinjen. Dette nyåpnede hotellet, i nærheten av Oslo sentralstasjon, profilerer seg som et såkalt boutiquehotell. Med moderne og individuelt dekorerte rom, er dette et hotell for den kravstore som er på jakt etter et hotell med en egen sjel.
  • Hotel Continental. Sammen med Grand Hotel er Hotel Continental et av de klassiske luksushotellene i Oslo. Med en fantastisk beliggenhet rett ved siden av Nasjonalteateret er det ikke mye å utsette på plasseringen i byen, og du kan forvente fantastisk service.

Hotell på budsjett i Oslo

For mange turister er valget av hotell et nødvendig onde, det viktige er bare å finne et helt og rent rom. For de som ønsker å bo bra, uten å bruke en formue, finnes det flere rimeligere alternativer også i Oslo sentrum:

  • Comfort Hotell Xpress. Det finnes to av denne kjeden innen gangavstand fra sentralstasjonen. Med litt mindre rom, ingen frokost og rengjøring med noen dagers mellomrom, kan dette være et billigere alternativ.
  • Citybox og lignende. Med jevne mellomrom dukker det opp mindre hoteller og konsepter med lavprisprofil i Oslo. Det har vært flere i området rundt børsen, og noen på andre siden av Karl Johan.

Det kan være fornuftig å benytte seg av tjenester som sammenligner priser, i hvert fall for å orientere seg i markedet. Etter å ha funnet noen alternativer er det oftest rimeligst å bestille direkte fra hotellet.

Alternative former for overnatting

Som i de fleste andre byer er det mulig å bruke Airbnb og tilsvarende tjenester. En leilighet kan være et godt alternativ for deg som skal være i Oslo en periode, eller har med hele familien.

Det finnes dessuten noen vandrerhjem og hostels rundt omkring i Oslo, men utvalget er ikke veldig stort. Dessuten befinner disse seg dessverre også oftest et stykke utenfor sentrum. Det er ikke usannsynlig at det kan være greit å sjekke hoteller innenfor akseptabel avstand med tog, kanskje er et hotell i Drammen eller Kolbotn billigere sammenlignet med vandrerhjem? Men glem selvfølgelig ikke at det både tar tid og koster penger å bo utenfor sentrum.